Ik ben Sietske Collast en samen met mijn man heb ik drie kinderen. Sinds 2005 werk ik met kinderen en jongeren die het moeilijk hebben vanwege hun eigen problematiek of problemen die veroorzaakt worden door hun omgeving. Soms is er sprake van beide factoren. Mijn passie is kinderen en jongeren helpen hun eigen weg te vinden en ze in hun eigen kracht te zetten. Als kinderen al jong kunnen leren meer grip te krijgen op hun eigen leven hebben ze daar de rest van hun leven profijt van. Het mooie van integratieve kinder- en jongerencoaching is dat kinderen en jongeren leren zelf hun keuze te maken en uiteindelijk meer regie hebben over hun leven waardoor ze sterker en gelukkiger in het leven staan. Zeker in een maatschappij waarin veel van kinderen en ook ouders wordt verwacht. Ik ondersteun
dan ook graag ouders omdat ik in de praktijk zie hoe waardevol het is om ouders te coachen en handvatten te geven wat betreft de opvoeding van hun kinderen. Na mijn HBO opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening ben ik in de jeugdzorg gaan werken, wat iknog steeds met veel plezier doe. Gedurende mijn werk heb ik de opleiding Master Pedagogiek gevolgd om mij meer te verdiepen in de ontwikkeling van kinderen. Gaandeweg werd het mij steeds meer duidelijk dat er veel “over” kinderen wordt gepraat maar niet “met” kinderen. Dat is voor mij een belangrijke reden geweest de 4 jarige opleiding Integratieve kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Integratieve Psychotherapie te gaan volgen en een eigen praktijk op te zetten. Inmiddels ben ik gecertificeerd kindercoach en hoop dit jaar de opleiding kindercounseling af te ronden, om daarna de Master Integratieve kindertherapie verder te vervolgen.

Jongerencoach
Omdat ik tijdens mijn werk en opleiding heb gezien dat een grote groep, namelijk de jongeren tussen 12 en22 jaar juist vragen om begeleiding en ondersteuning en deze hulp niet altijd even makkelijk voor handen ligt heb ik de opleiding jongerencoaching binnen de Nederlandse Academie voor Integratieve psychotherapie gevolgd. Inmiddels begeleid ik met veel passie ook deze doelgroep.