Integratieve kinder- en jeugdcounseling gaat uit van de deskundigheid van het kind. Het kind weet zelf hoe het zit, wat het kan en hoe hij of zij het wil. De integratieve aanpak is gericht op het activeren van het zelf helende, zelf genezende, zelf activerende en zelfsturende processen in het kind. Het is het kind dat (innerlijk) het werk verzet en daardoor ook leert om te gaan met toekomstige situaties. Binnen een kortdurend traject van maximaal 15 sessies gaat de counselor met behulp van integratieve beïnvloedingsinterventies het kind helpen zijn of haar probleem op te lossen.

Kinderen

Soms gaat het niet altijd zoals je zelf zou willen. Je wordt misschien gepest, of het lukt je niet om vrienden te maken of je durft niet goed voor jezelf op te komen.

Jongeren

Als jongere kun je tegen van alles en nog wat aanlopen. Er gebeurt ook veel in je lichaam en in je geest. Juist in de periode tussen je 12 en 18de gebeurt er op deze vlakken het meest.

Ouders

Niet alle klachten uitten zich op dezelfde manier. Klachten kunnen zich uiten door bijvoorbeeld buikpijn, hoofdpijn, sombere gedachten of verdrietige gevoelens.